Valgt:

Løberejse
Skotland "Isle of Skye"
27. april - 2. maj 2021

DKK7.900,00DKK11.900,00

Løberejse
Skotland "Isle of Skye"
27. april - 2. maj 2021

Et eventyr på Skotlands flotteste ø. “Isle of Skye” er en af Skotlands mest populære øer, der ligger i de indre Hebrider i den nordvestlige del af Skotland. Det siges, at alle de forskellige naturlandskaber, som Skotland er i besiddelse af, er samlet på Skye. Isle of Skye er en legeplads for trail løbere. På denne tur bliver hver dag forskellig – med nye, spændende og varierede landskaber og trails.

Vi starter på den sydlige del af øen og bevæger os mod nord. Efterhånden, som vi bevæger os nordpå, kommer vi op i højden og slutter af på toppen af “The Storr”. Herfra har vi, i klart vejr, flot udsigt over hele øen. Denne tur er ud over det sædvanlige, hvor du får en på opleveren i det skotske højland.

dage til afrejse mod Skotland
Ryd

HVAD FÅR DU, NÅR DU REJSER MED "RUN THE CANYONS"?

Med RUN the Canyons plejer vi at løbe rundt i det sydvestlige USA. Denne gang kan du komme med på en kort tur til Skotlands flotteste ø “Isle of Skye”, men du får stadigvæk en rejseoplevelse for livet sammen med andre ligesindede løbere, som også elsker eventyret.

På denne løberejse får du flyrejsen med i prisen, transport rundt i Skotland i små minibusser, overnatning på hyggelige skotske B&B, skotske Lodges eller “bunkhouses”.

Du får et solidt skotsk morgenmåltid med i prisen og til frokost er der mulighed for vores berømte “RUN the Canyons – sandwich” eller andet godt. Du skal selv betale for aftensmad og drikkevarer, samt forplejning på udrejse- og hjemrejsedagen.

Pris : 7.900 DKK

Guider med erfaring

Vores guider kender de områder, vi bevæger os rundt i, så du kan føle dig tryg og koncentrere dig om at opleve de fantastiske landskaber. Guiderne er ikke de yngste, men de har erfaring og nogle af dem har også lidt humor ;-)

Transport

Der er 4-hjulstrækkere eller minibusser med på turen med god plads til alle. Du skal bare sætte dig ind, så sørger guiderne for, at du kommer frem til næste unikke destination.

Overnatning

Vi overnatter på gode skotske B&B, skotske Lodges eller "Bunkhouses", hvor alle får en god seng at sove i. Vi spiser et dejligt morgenmåltid, så der er kræfter til dagens udfordringer.

Forplejning

Du får et solidt skotsk morgenmåltid med i prisen og en RUN the Canyons sandwich til frokost. Du skal selv betale for aftensmad og drikkevarer, samt forplejning på udrejse- og hjemrejsedagen.

Hvor går turen hen?

Maps

Isle of Skye – Roundtrip.
Et eventyr på Skotlands flotteste ø. Isle of Skye er en af Skotlands mest populære øer, der ligger i de Indre Hebrider i den nordvestlige del af Skotland. Det siges at alle de forskellige naturlandskaber, som Skotland er i besiddelse af, er samlet på Skye. Isle of Skye er en legeplads for trail løbere.
På denne tur bliver hver dag forskellig, med nye, spændende og varierede landskaber og trails.
Vi starter på den sydlige del af øen og bevæger os mod nord. Efterhånden som vi bevæger os nordpå kommer vi op i højden og slutter af på toppen af The Storr. Herfra har vi, i klart vejr, flot udsigt ud over hele øen. Denne tur er ud over det sædvanlige, hvor du får en på opleveren.

Turens Program

Tirsdag den 27/4-2021. (Rejsedag)

Vi flyver fra Billund eller København tirsdag sidst på eftermiddagen til Skotlands hovedstad Edinburgh. Her løber vi en aftentur i byen og ser Edinburgh Castle, der ligger på Castle Rock. Slottet går helt tilbage til 1100-tallet og fremstår flot i forhold til, at det er et af de slotte i verden, der har været udsat for flest angreb.

Onsdag den 28/4-2021. (ca. 16 km løb)

Eilean Donan Castle, Boreraig, Suisnish og Loch Cill Chriosd.

Vi forlader Edinburgh og kører mod Isle of Skye. På turen gør vi et kort hold ved et af Skotlands mest ikoniske slotte Eilean Donan Castle. Ved ankomst til Isle of Skye løber vi en runde, hvor vi bl.a. møder landsbyen Boreraig, der nu ligger i ruiner. Folk blev forvist og husene blev brændt i 1853 af Lord Macdonald for at gøre plads til de mere profittable får. Vi løber forbi Loch Cill Chriosd og får allerede et glimt af Cuillin Hills, som vi nærmer os over de næste par dage.

Torsdag den 29/4-2021. (ca. 22 km løb)

Elgol, Camasunary, Loch Coruisk og Sligachan Med afgang fra landsbyen Elgol løber vi nord på langs vandet og krydser den flotte Camasunary bugt. Herefter forsætter vi langs vandet og kommer helt ud til kanten. Et lille stykke bliver smalt og The Bad Step skal passeres med lidt forsigtighed. Men ikke værre end både børn og ældre kan vandre denne rute. Vi rammer nu dagens højdepunkt, der er Loch Coruisk. Det siges at være Skotlands smukkeste loch og er et yndet mål for fotografer. For enden af søen ligger de imponerende og helt sorte vulkanbjerge Cuillin Hills. Hvis vi er heldige, er der sne på toppen. Vi løber nu væk fra vand og mod byen Sligachan. Allerede nu har vi oplevet en del, men de næste par dage vidner om, at det bedste er gemt til sidst.

Fredag den 30/4-2021. (ca. 16 km løb)

Sligachan, Cuillin Hills, Fairy Pools, Talisker destilleri.

I dag kommer vi helt tæt på Cuillin Hills. Vi løber langs fantastiske vandfald og med en rolig stigning over en bakke. Et stykke efter bakken stopper vi op og forlader ruten med et skarpt sving til venstre. Nu er det cross løb i råt terræn med garanti for våde fødder. Vi løber i fugleflugt mod Fairy Pools igennem dyb mos og mudder. Fairy Pools er et langt vandløb med et masse små idylliske søer og vandfald. Vandet er helt klart og er man vinterbader eller bare nyder en kold dukkert, er dette stedet for den slags kolde gys. Resten af dagens rute vil blive nydt på asfalt og stier. Det er turens eneste planlagte asfaltstykke. Vi løber mod Carbost, hvor Isle of Skyes anerkendte whisky destilleri Talisker ligger. De næste to dage overnatter vi her på The Old Inn, der er en yderst charmerende og ægte traditionel skotsk pub. Vi har lejet hele deres “bunkhouse”, hvor vi har plads til at hygge os.

Lørdag den 1/5-2021. (ca. 25 km løb)

Fairy Glen, The Quiraing, Staffin, Mealt Falls og The Storr.

På dag 5 er det store flagskib sat i søen. Eventyrets absolutte højdepunkter skal løbes. Det bliver hårdt, men med formidable udsigter. Vi kører op til Fairy Glen, hvor vi løber små 2-3 km i et lille hyggeligt “hobbitagtigt” landskab med små bakketoppe. Derefter kører vi op på Trottenish Ridge og løber en 10 km runde ved The Quiraing. Vi løber ad smalle stier langs den imponerende klippevæg og for enden går vi op og løber retur på toppen af klippevæggen. Herefter får vi hvilet benene med at finde dinosaurus fodspor ved Staffin beach og ved et stop ved Mealt Falls. Rejsens sidste rute går til The Old Man of Storr, som er en speciel klippesøjle, der ligner en gammel mands ansigt. Ruten giver mulighed for, at man kan nøjes med at se klippe søjlerne og vende om, og for dem der har overskuddet, de kan tage den helt til toppen af The Storr. Ruten er på 10 km med 1.100 hm. På toppen af The Storr har man i klart vejr udsigt til stort set hele Isle of Skye. En god afslutning på en vild tur, spækket med fantastisk natur.

Søndag den 2/5-2021. (Hjemrejsedag)

Vi kører retur til Edinburgh og flyver til DK. Forventet hjemkomst er søndag eftermiddag/aften.

Kom med på en aktiv Løberejse

Få en uforglemmelig løbeoplevelse

Luk menu
×
×

Kurv