Pas- og visumregler til USA

Her kan du læse om: 

Pas- og visumregler i USA samt de informationer (Secure Flight, ESTA og APIS), som du selv har ansvar for at oplyse til de amerikanske myndigheder, før du rejser til USA.

Pas- og visumregler for indrejse i USA

Skal du som dansk statsborger på ferie- eller forretningsrejse i USA, kan du som udgangspunkt frit rejse ind i USA uden visum og blive i landet i op til 90 dage på den såkaldte Visa Waiver-ordning, hvis du opfylder følgende betingelser:

• Du har et gyldigt maskinlæsbart pas – reglen gælder også for børn.
• Du har en bekræftet returbillet eller en bekræftet billet for videre rejse til en destination uden for Nordamerika og Caribien.
• Du opholder dig i USA i maksimalt 90 dage.
• Du udfylder disse 3 forskellige formularer:

1. Secure Flight
2. ESTA

Er du ikke dansk statsborger, skal du tjekke pas- og visumregler med konsulater og/eller ambassader.

1. Secure Flight

TSA (Transportation Security Administration) kræver, at du oplyser passagernavn (som det står angivet i dit pas), køn og fødselsdato i forbindelse med din reservation af rejser til/fra og via USA.

RUN The Canyons sørger for at udfylde dine Secure Flight oplysninger uanset om du bestiller din flybillet hos en rejsespecialist i et af vores rejsebureauer eller online på vores hjemmeside.

2. ESTA (Electronic System for Travel Authorization)

Du skal også udfylde en elektronisk ESTA ansøgning for at blive godkendt til indrejse i USA. ESTA forhåndsregistreringen giver dig ingen garanti for indrejsetilladelse i USA, men tjener kun som en tilladelse til at flyve til USA.

Det er dit eget ansvar at udfylde din ESTA ansøgning korrekt via nedenstående link senest 72 timer før din afrejse. Ukorrekte oplysninger eller for sen udfyldning kan medføre indrejseforbud i USA. ESTA registreringen koster 14 USD. Husk, at du også skal udfylde en ESTA ansøgning, hvis du kun rejser via USA i transit til en anden destination.

Kontakt til den amerikanske ambassade i Danmark, hvis du ønsker yderligere oplysninger om pas- og visumreglerne generelt:

Embassy of the United States of America
Dag Hammerskjölds Alle 24
2100 København Ø
Tlf. 3341 7100 – hverdage 14.00 – 16.00

Den amerikanske ambassades hjemmeside: